Hírek, gondolatok, kiscicák

2016. november 19., szombat

Szép új Budapest - A Kaszás

5:06 Posted by Kristóf Szöllösi , No comments
" A Kaszás, egész pontosan az őt irányító Takács Nikolett hadnagy, Budapest legismertebb és leghírhedtebb harcosa volt, az egyetlen pilóta, aki tizenhárom év óta nem talált legyőzőre. Bár sokan utálták, mint a szart, abban mindenki egyetértett, hogy a hadnagy egy rohadt tehetséges pilóta, aki egy rohadt jól megépített exót vezet. Beszélték, hogy bár a nő jelenleg a Szakadár Blokknak dolgozik, annak idején a Szabadkereskedelmi Zóna hadseregében kezdte, hogy aztán tizennyolc éves korában dezertáljon és átálljon a pestiek oldalára. A ruháját is ekkor szerezte: nemes egyszerűséggel kivágta belőle az előző pilótát, majd az exót magára öltve Csepelen keresztül megpattant.

 A budaiak persze hevesen tagadták, hogy bármi közük lenne hozzá, és ennél több bizonyíték még az igazán rosszmájúaknak sem kellett. Mert aki elhitte a Zóna meséjét arról, hogy egyszerűen elhagytak egy egyedi építésű exót valahol Csepelen, az vagy hülye volt, vagy egyáltalán nem ismerte a világot, amiben élt. Egyik sem túl jó ómen, ha pár napnál tovább akarod húzni errefelé.”

A Kaszás egyike Budapest leghírhedtebb exóinak. Eredetileg a Szabadkereskedelmi Zóna páncéljaként kezdte a pályafutását, hogy aztán tizenhárom évvel a regény kezdete előtt felszívódjon, hogy a Szakadár Blokk oldalán tűnjön fel újra. A költözés pedig meglehetősen bevált neki: nem sokkal később már a saját osztagát, a Kispesti Százkilences Rohambrigádot vezette a harcba, aminek az élén komoly hírnevet és tiszteletet vívott ki magának.

„– Durva, hogy miket tud hallucinálni az ember, miközben haldoklik, mi? – Ezúttal a Kaszás szólított meg recsegő géphangján. – De nézd a jó oldalát! Mások csomót fizetnek mindenféle drogokért, hogy ilyen elbaszott dolgokat lássanak, neked meg ingyen van! Tuti üzlet, én mondom. Csak sajnos bele fogsz dögleni.”


A Kaszás meglehetősen cinikus ember, némi durvasággal és akasztófahumorral kiegészítve. Túl sokat látott már a világból ahhoz, hogy hinni tudjon bármilyen pozitív tulajdonság létezésében, és túl sok ember ölt meg ahhoz, hogy mások halála érdekelje. Ennek ellenére viszont egyáltalán nem élvezi a gyilkolást. Ha kell, gondolkodás nélkül kicsinál bárkit, aki az útjába kerül, de pusztán szórakozásból nem gyilkol. Az úgyis a város szemetének (értsd: budaiaknak) való.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése