Hírek, gondolatok, kiscicák

2016. november 13., vasárnap

Szép új Budapest - Milíciák

4:59 Posted by Kristóf Szöllösi , No comments
1. Forradalmi Gárda

’A Népért!”

Az Angyalföldi Népköztársaságban természetesen mindenki egyenlő, de azért akadnak néhányan, akik kicsit egyenlőbbek a többieknél. Ők alkotják a Forradalmi Gárdát, a papíron legütőképesebb angyalföldi alakulatot. A hivatalos álláspont szerint fennállásuk két évszázada alatt sosem futottak meg vagy szenvedtek vereséget, és taktikai visszavonulásra is mindössze háromszor kényszerültek, egyszer sem a saját hibájukból. Elméletben ők Budapest legjobban felszerelt, legsikeresebb alakulata, a gyakorlat viszont kicsit talán kevésbé hízelgő.

A Forradalmi Gárdába ugyanis a párt és a rendszer leghűségesebb híveit válogatták össze, akik sokszor még csak komolyabb kiképzéssel sem rendelkeznek. Épp ezért a Forradalmi Gárda tagjai nagyon meggyőzően tudnak felvonulni vagy fekete autóból kiugrálni, de ha olyan ellenséggel találják magukat szemközt, ami vissza is lő, nem húzzák sokáig.

Külön érdekesség, hogy a felszerelésük közül néhány eredeti, világháborús darab, amit még a szovjetek hagytak hátra a város visszavétele után, és az angyalföldiek azóta is gondosan őrizgetik őket, mint a nagy előd hagyatékát.

2. Kispesti Százkilences Rohambrigád

„Mi ütünk először”

A Szakadár Blokknak dolgozó csapat egyike a város legjobban kiképzett és legjobban felszerelt alakulatainak.  Vezetőjük a legendás exo, a kinyírhatatlannak tartott Kaszás, aki számtalan csatát megnyert már embereivel a pestieknek. Legyen szó emberrablásról, beszivárgásról, ereklyék megkaparintásáról, a budai védvonal áttöréséről vagy egy napelemfarm védelméről, a százkilencesekre mindig lehet számítani.

3. Újbudai Gyorsreagálású Osztag

„Rangers lead the way”

Az Újbudai Gyorsreagálású Osztag kiképzése a mai napig megfelel az amerikai előírásoknak, amiket a Szabadkereskedelmi Zóna fejesei franc se tudja honnan szereztek be. Az alakulatba évente egyszer választanak új tagokat, jelentkezni pedig csak az jelentkezhet, aki már lehúzott két évet a hadseregben, és bizonyítottan megölt már legalább tíz pestit vagy óbudait.
A gyorsreagálásúak gyakorlatilag bármilyen terepen bevethetők: legyen szó a budai hegyvidékről vagy a város csatornarendszeréről, alapos és kemény kiképzésüknek hála minden terepen otthon érzik magukat.

4. Véres Falka

„Vérezz, köcsög!”

A Véres Falka papíron egy zsoldossereg, amit a megfelelő összegért bárki felfogadhat, de a gyakorlatban hosszú évtizedek óta csak az Élő Hús Egyházának engedelmeskednek, és a központjukat is a Szentlélek tér környékén húzták fel. Bár soraik között meglepően kevés a kannibál, ez még nem jelenti azt, hogy ne lennének ugyanolyan őrültek, mint bárki más arrafelé.
Módszereiket tekintve leginkább a gerilla harcmodor jellemző rájuk. Gyorsan megjelennek, lelőnek akit tudnak, aztán már vonulnak is vissza, mielőtt az ellenség bármit reagálhatna, ha pedig sarokba szorítják őket, mindig van náluk némi robbanószer, amivel saját magukat és a támadóikat is a levegőbe küldhetik.

5. Utolsó Légió

„Nem hátrálunk”

Az Utolsó Légió Óbuda exo hadteste, akik már az állam megalapítása óta az Élő Hús Egyháza mellett állnak. Főhadiszállásukat az egykori Aquincum romjai között rendezték be, és az elmélet szerint a nevüket is innen kölcsönözték. Exóik híresek kegyelmet nem ismerő harcmodorukról, valamint arról, hogy mindig az utolsó emberig harcolnak, és ezzel a legendás kitartásukkal nem egy csatát megnyertek már Óbudának. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése