Hírek, gondolatok, kiscicák

2017. június 14., szerda

Szenvedély és izgalom! - Könyvhét élménybeszámoló

7:12 Posted by Kristóf Szöllösi , , , No comments

Bevallom, én 17-18 éves koromig azt se nagyon tudtam, hogy van Könyvhét. Hallottam róla az interneten néha, de ennél közelebb valahogy sosem kerültem hozzá. Jópofa dolognak hangzott, de annyira már sosem érdekelt, hogy ki is menjek a Vörösmarty térre. Pedig ha belegondolok, kifejezetten szerencsés helyzetben vagyok, hiszen amíg másoknak akár hosszú órákat kell utazniuk, hogy eljuthassanak ide, nekem elég lett volna felszállnom az első nem lángoló hármas metróra.

Aztán egyszer véletlenül úgy alakult, hogy mégiscsak kikeveredtem, és a hangulat, ami ott fogadott, egyből magával ragadott, és azóta sem enged. Az az élettel teli tömeg (meg a néhány elkeveredett turista, aki kétségbeesetten próbálja megtalálni a kavarodásban a Váci utcát vagy a H&M-et), az a csomó kiadó, az a csomó könyv egy helyen olyan dolog, amit szerintem mindenkinek látnia kell minimum egyszer, aki akár csak egy kicsit is érdeklődik az olvasás iránt.

Van az egésznek valami utánozhatatlan, nagyon pozitív légköre, amit sehol máshol nem lehet megtalálni, vagy legalábbis én még nem futottam bele máshol.

Az elmúlt pár évben már többször is kint jártam ismerőseim dedikálásán, ebben az évben pedig úgy alakult, hogy én magam is odaülhettem az egyik asztalhoz, hogy aláírjak mindent, ami nem mozog túl gyorsan és nem morog túl agresszívan. Bár meg voltam győződve, hogy késni fogok, végül egy jó negyedórával előbb is odaértem, így még bőven volt időm szétnézni, beszerezni minden címet, ami érdekelt a hétre megjelenő kötetek közül.

Ezúttal, a Könyvfesztivállal ellentétben, nem egyedül dedikáltam, hanem Gulyás Péterrel közösen, de ebből végül nem lett semmi probléma, nem verekedtünk össze, nem loptuk el egymás tollait meg semmi ilyesmi. :D Fotózni viszont bevallom, elfelejtettem, így az egész eseményről csak a poszt tetején látható remek kép készült, más semmi. Legközelebb majd alaposabb leszek, ígérem.


Aki eljött, annak ezúton is nagyon szépen köszönöm, hogy megtisztelt a jelenlétével, aki pedig ki akart jönni, de végül nem sikerült neki, az se bánkódjon. Remélem, bőven lesz még alkalmunk összefutni valami hasonló eseményen. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése